Zeedijk-Het Zoute, 805, Knokke-Heist
+32 50 60 89 75
Reservatie

Reserveer Nu


×

Vraag naar onze specialiteiten

Nieuw in ons assortiment Cote du Rhone wijn: Le plan Vermeersch

Het is ondertussen al bijna 15 jaar geleden dat Dirk Vermeersch zijn Volvo en Maserati garage te Schilde bij Antwerpen inruilde voor een zonniger plekje in Zuid-Frankrijk. Niet om er wat te luieren maar om wijn te maken.

Het wijn maken werd al snel een echte passie voor Dirk en hij verdiepte zich ten gronde in de materie door zelfscholing en door goed rond te kijken bij enkele beroemde domeinen in de Rhône streek. Daarenboven volgde zijn dochter een opleiding aan het 'Lycée viticole d'Orange'. Ondertussen maken vader en dochter samen wijn, hele goede wijn zelfs! Ze hebben verschillende voortreffelijke cuvées in uiteenlopende prijzen. Afkomstig van een kleiachtige kalkbodem is deze witte Côtes Du Rhône gemaakt et Grenache Blanc en Roussanne.

Het is een aangenaam verfrissende witte Rhône met een verleidelijke neus van witte bloemen en fruit. Mooi van smaak en afdronk, heel goede prijs/kwaliteitsverhouding! Schenk hem op 9 à 10 graden tussen zijn eerste en derde levensjaar en dit bij allerlei visgerechten, schaaldieren of als aperitief.

  • By Andy Mundorff
  • 11 Feb, 2017
Restaurant Luxo
Right Menu Icon